GTI MODELLERİ ARTIK HİBRİT: PEUGEOT SPORT

GTI takısını üzerinde taşıyan ve Peugeot Sport departmanı tarafından geliştirilen ateşli Peugeot’lar, artık hibrit ya da tamamen elektrikli olarak geliştirilecek. Benzinli Peugeot GTI modelleri için defter kapanıyor!

Malum, devir emisyonsuz elektrikliler ya da düşük emisyonlu hibritler. Hal böyle olunca yaklaşık 80’li yıllardan beridir süregelen, kimisi efsane haline gelmiş hot-hatch modeller bile bu durumdan nasibini yavaş yavaş almaya başlıyor. Çeşitli kaynaklardan zaman zaman gördüğümüz tamamen elektrikli otomobillerin süper sporcu modellere kafa tutup hatta onlardan daha hızlı olduğu videoları izlemiştik. Bu durumun farkına varan markalarda performans odaklı ateşli versiyonlarına bu teknolojiyi eklemek istedi.

Peugeot Sport departmanının patronu Bruno Famin, AutoExpress adlı İngiliz medyasına Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında konuyla ilgili şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Performanslı modellerimiz arasında tamamen elektrikli modeller de yer alacak. Fakat bu konuda henüz fizibilite aşamasındayız, yani kısa süre içerisinde elektrikli bir Peugeot Sport modeli beklenmemeli.

208 GTI ve 308 GTI’ın Geleceği Ne Olacak?

Zamanında BMW ve PSA’nın ortak ürünü olarak ortaya çıkan çeşitli MINI modellerinden tutun, tüm PSA grubu ve kompakt BMW modellerinden tanıdığımız 1.6 litrelik turbo benzinli ünite (THP), 308 için konuşacak olursak hot-hatch’ler arasında herkes 2.0 litrelik hatta 2.3-2.5 litrelik turbo benzinli motorlar ile rekabet ederken, Fransız GTI’ı ise 1.6 litrelik motorunun aşırı beslemeli versiyonuyla yetinmek zorundaydı. Fakat artık bu durum Peugeot’nun ve performans odaklı versiyonlarının lehine olabilir. Lehine diyoruz çünkü artık emisyon düzenlemeleri şu an oldukça sıkı ve üreticiler bu konuda ecel terleri döküyorlar. 1.6 litrelik THP motor ise hibrit teknolojisiyle donatılmak için biçilmiş kaftan olabilir.

Gelelim 208’e. GTI takısına sahip en güçlü 208’de de bildiğiniz üzere 1.6 litrelik THP motor yer alıyor. Hibrit teknolojisiyle donatılacak olan küçük hot-hatch, ağabey gibi benzer özelliğe sahip olacak iken, tamamen elektrikli bir 208 GTI konusu ise şu an belirsizliğini koruyor fakat yüksek bir ihtimal olarak bakılıyor çünkü Peugeot Sport bir e-208 GTI üzerinde çalışmalara başlamış.

Geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan yeni 508’in hibrit teknolojili yüksek performanslı seçeneği 508 Peugeot Sport ile start verilen bu plan, umarız tamamen elektrikli motorlar geldiğinde biz otomobil severlere seleflerini aratmaz. Tabi bir konu hariç, motor sesi.

Yorumlar

yorum

GTI MODELLERİ ARTIK HİBRİT: PEUGEOT SPORT

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.