MİNİ SINIFIN LİDERİ: FIAT 500

Geçtiğimiz yılın satış adetleri gün geçtikçe segment segment açıklanıyor. Sıra geldi mini sınıfa. Boyu 4 metrenin altındaki otomobillerin arasında Avrupa pazarında en çok satan Fiat’ın 500 ailesi oldu.

Avrupa pazarında 194 bin adetlik satış rakamıyla sınıfında liderliği taşıyan 500 ailesi, Avrupa’nın 11 ülkesinde en çok satan otomobil olurken, kıtanın diğer 4 ülkesinde de ilk üçe girmeyi başarabildi.

Yeni jenerasyonuyla 11. yılını kutlayan 500 ailesinin satışlarının artmasında, özellikle geçtiğimiz yıl model ailesinin en uçarı versiyonu olan 500 Abarth’ın büyük etkisi oldu.

2007 yılından beri 2 milyon kişiye ulaşan Fiat 500, ülkemiz pazarında da sınıfında ikinciliği hak edebilmeyi başardı. Caddelerimizi renklendiren 500’ü ve işin mimarı İtalyan markayı kutlarız.

Yorumlar

yorum

MİNİ SINIFIN LİDERİ: FIAT 500

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.