JETTA “R” MI GELİYOR?

Volkswagen’in Amerika başkanı Derrick Hatami, Chicago Otomobil Fuarı’nda verdiği röportajda kompakt sınıf sedan modelin R ailesine katılabileceğini ima etti.

Volkswagen Amerika, ortaya bu iddiayı kıtanın en önemli otomobil fuarında dile getirirken, bir yandan da Jetta’nın R versiyonunun hatchback kardeşi Golf’ten daha fazla ses getireceğini düşünüyorlar. Şu anda modelin üretimi bile söz konusu değilken bu iddiaları ciddi olarak değerlendirirsek, Jetta R dört tekerlekten çekiş sistemi ve 300 beygir üstü güç çıkışıyla karşımıza çıkabilir. Yani kısacası sedan Golf R olarak düşünebiliriz.

Başkan Hatami’nin sözleri model için oldukça umut verici fakat, Jetta R yalnızca Amerika pazarında sınırlı da kalabilir. Modelin Avrupa ve ülkemiz pazarlarında yer alıp almayacağını ise zaman gösterecek ancak bu kaçamak cevaptan doğan iddia bile oldukça heyecan verici.

Yorumlar

yorum

JETTA “R” MI GELİYOR?

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.