YENİ COROLLA NE ZAMAN GELİYOR?

Toyota’nın en başarılı otomobili Corolla’nın 12’nci nesli hibrit modeli de dahil olmak üzere Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek.

Toyota, efsane C segmenti sedan modeli Corolla’nın üretimine 12’inci nesil ile Sakarya’daki tesisinde devam edecek. 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Hatchback ve Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Touring Sports gövde tiplerinin ardından üçüncü gövde seçeneği olarak Sedan, ilk kez Yaris’te de gördüğümüz 1.8 litre benzinli motoru destekleyen hibrit sistemle üretilecek. Satışa sunulduğu 1966 yılından beri 150’yi aşkın ülkede 46 milyon satış adedine ulaşan Corolla, Toyota’nın Japonya dışında ilk kez Türkiye’deki üretim tesislerinde uygulamaya başladığı TNGA (Toyota New Global Architecture) platformunda üretilecek.

Yeni Corolla Sedan ülkemizde hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle üretim bantlarından indirilecek. 1.8 litre hacimli hibrit motor seçeneği, 122 HP güç üretirken, günlük kullanımın yüzde 50’sine kadar tamamen elektrikli bir sürüşe olanak sağlıyor. Altı ileri manuel şanzıman veya CVT otomatik şanzımanla kombine edilen 1.6 litrelik benzinli motor ise 132 HP güç üretiyor.

Güncellenmiş özellikleriyle Yeni Toyota Safety Sense teknolojisini standart olarak sunan Yeni Corolla Sedan’ın üretimine 2019’un Ocak ayında başlanacak. Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli C-HR’ı üretmeye devam eden Toyota Otomotiv Sanayi, Yeni Corolla ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de üreterek Türkiye’nin hibrit üssü olacak.

Yorumlar

yorum

YENİ COROLLA NE ZAMAN GELİYOR?

| Haber, Toyota |
About The Author
- Daha anaokuluna gitmesinin fikri bile ortada yokken Ford'un F'si, Mercedes'in M'si diye diye dört yaşında okuma yazmayı öğrendi. Oyuncak arabalarını tornavidaya değirmeden oynamayan bir çocuk olunca okuduğu üniversiteyi de oto sanayiye en yakınını seçerek İşletme okudu. Okul bitince ne yapsam ne etsem derken Burak Ertem gibi Car dergisinde soluğu aldı. Yollarıysa Autocar dergisinde Test Editörlüğü yaparken kesişti ve Benzin Magazin'in üvey ağabeyi olarak karşınızda.