Japon üretici Suzuki’nin, off-road meraklıları için ürettiği 3 kapılı SUV’u Jimny, uzun yıllar sonra alışılmış görüntüsünden ayrılmış.

4. nesil Jimny, resmi tanıtımında önce tahminen bir test sürüşünde görüntülendi. Tahminen diyoruz çünkü bu ufak SUV’un üzerinde herhangi bir kamuflaj bulunmuyor.

Suzuki, son dönemde popülerliği artan SUV segmentinde modayı Jimny ile yakalamaya çalışmış. Dışarıdan bakıldığında ön yüzü Hummer modellerini andıran model, aslında devamında Jeep Wrangler ve Mercedes G serisini de andırıyor. Tasarım anlamında bu şekilde melez diyebileceğimiz modele gelirsek, tasarımın tamamına köşeli hatlar yansımış.

Ön tarafta 5 çıtalı hava çıkışı ve yanında yuvarlak farlar dikdörtgeni andıran siyah renkli ön ızgara grubuna yer verilmiş. Yan taraflarına geçtiğimizde ise büyük kare şeklindeki camlar Jimny’ye kaslı bir görünüm sağlamakta yardımcı olmuş. Arka kısmının görüntüsü elimizde olmasada, tasarım bütünlüğüne bakarsak arkadan Jeep Wrangler veya Mercedes G serisi çıkması fazlasıyla muhtemel. İç kısımda ise yeni Swift modeliyle, multimedya kısmında ve içeride bulunan birkaç özellik konusunda benzerlik gösterebilir.

Motor kısmına gelirsek fotoğraflarınızı gördüğümüz modelin 660 cc’lik 54 beygir gücündeki 3 silindirli turbo beslemeli benzinli bir motoru olduğu belirtiliyor. Uluslararası model ise 1.0 litre turbo veya 1.2 litre hacminde aynı zamanda mild-hybrid sistemi bulunduran benzinli motorlardan birine sahip olacak. Bu motor ise 100 beygir güç ve 150 Nm tork civarlarında olacak.

Yorumlar

yorum

OFF-ROAD SEVERLER İŞTE YENİ JIMNY

| Haber, Suzuki |
About The Author
- Otomobillere olan düşkünlüğü çok küçük yaşlarında başladı. Henüz daha 5-6 yaşlarındayken direksiyonun başındakinin kucağına atlıyor ve araba sürmeye çalışıyordu. Bu hastalığı gün geçtikçe ilerledi ve otomobiller onun için yaşam felsefesi haline geldi. Mert, otomobiller hakkında kendini geliştirmek ve bilgilerini arttırmak adına soluğu Benzin Magazin’de aldı. Şu an Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi olan Mert, ileride elektrikli otomobiller üzerine çalışıp, kendi markasını kurma hayali kuruyor.