2020 LAND ROVER DEFENDER GÖRÜNTÜLENDİ

 

Arazi aracı denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Land Rover’ın gerçek arazi canavarı Defender kamuflajıyla görüntülendi

 

Defender Nedir ?

İlham kaynağı olan Land Rover Series I, bundan tam 70 yıl önce üretilmişti. O günden bugüne Land Rover arazi kabiliyeti açısından kendisini bolca kanıtladı. Defender bu başarılı geçmişin en ciddi mimarlarından. Piyasaya çıktığı günden bu yana 2 milyon adet satış rakamı yakalamış, ralli aracı, makam aracı, askeri araç gibi bir çok alanda kullanılmış 1.6 litreden 5.0 litre V8 motora kadar uzanan çeşitli versiyonlarıyla çoktan efsane olmuş bir İngiliz arazi canavarıdır. 90,110 ve 130 adı altında üç farklı şasi seçeneği bulunan aracın üretimi 2016 yılında sonlandırıldı. Defender, takvimler 2020 yılı sonbaharını gösterdiğinde tekrar bizlerle olacak.

Yeni Defender Nasıl Görünüyor ?

Geçtiğimiz ay yayınlanan Duster Defender’a karşı videomuzda arazi kabiliyetlerinin sadece küçük bir kısmını gösteren Land Rover Defender’ın 2020 modeli kamuflajlı haliyle İngiliz otomobil gazetecilerinin objektiflerine yakalandı. Önceki tüm nesillerinde olduğu gibi bu nesliyle de tam bir arazi aracı olcağından adımız gibi emin olduğumuz İngiliz SUV’u şu günlerde Jaguar ve Land Rover’ın fabrikalarının arasında bulunan M40 adlı yolda sıkı test sürüşlerinde. Aracın gerçek kabiliyetlerinin kanıtlanması açısından -40’tan 48 dereceye kadar değişen sıcaklık değerlerinde ve 4000 metreye kadar uzanan yükseklikte yeni Defender tüm koşullarda kullanılmaya devam ediliyor. Selefi gibi oldukça yüksek ve köşeli tasarım hatlarına sahip model, kamuflajlı haliyle bile kendini belli ediyor.

 

Yeni Motorlar mı Gelecek ?

Dedikodulara göre casus fotoğrafları çekilen aracın 2.0 litre dizel bir üniteye sahip olduğu söyleniyor. Şimdilik elimizdeki bilgiler bunlarla sınırlı olsa da motor seçeneğinin kardeşleri Discovery ve Velar’dan tanıdığımız 240 beygirlik versiyon olabileceğini tahmin etmekle beraber azalan hacimle de, vergi konusunda da avantajlı olacağını tahmin ediyoruz.

Fiyatı Nasıl ?

Açıklanan rakamlara göre memleketi İngiltere’de 45.000 £ ile 70.000 £ arasında değişeceği söyleniyor.

 

Yorumlar

yorum

2020 LAND ROVER DEFENDER GÖRÜNTÜLENDİ

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.