2019 SUBARU OUTBACK TANITILDI

New York Otomobil Fuarı’na hızlı giriş yapan Subaru, Allroad modeli Outback’in yeni neslini tanıttı. Model şıklığının yanında, teknolojisiyle de göz dolduruyor.

Nasıl Görünüyor?

Yıllardır Legacy modelinin yerden yüksek versiyonu olarak satışa sunulan Outback, geçtiğimiz hafta Legacy’nin de yenilenmesiyle birlikte bir sonraki jenerasyona kavuşmuş oldu. Subaru Global Platform isimli alt yapısıyla rijitliğini %70 oranında artıran yeni Outback, aynı zamanda önden ve yandan çarpışmalarda selefine göre %40 oranında darbeleri daha iyi absorbe edebiliyor.

6. jenerasyonunu yaşayan model, radikal bir değişiklik yaşamaz iken, ufak tefek dış görünüş farklılıkları da var. Tasarımı yenilenen ön farlar ve dikey hale gelen ön sis farları ön bölümün yenilikleri arasında yer alırken, arkada ise boyutları irileşen spoyler, grafikleri yenilenen arka stoplar ve tampon tasarımı detayları aracı selefine oranla daha kaslı gösteriyor.

Aracın asıl yeniliği ise iç mekanda oluyor. Kabinde yeni Subaru tasarım diline kavuşan Outback, tanıtılan diğer Subaru modellerinden de tanıdığımız dikey tasarımlı multimedya ekranına kavuşurken, kabinindeki kalite algısını da selefine göre oldukça ileriye taşımış görünüyor. Onyx Edition isimli donanım seçeneği, dışarıdan araca siyah detaylar ve 18 inç çapında siyah jantlar kazandırıyor. Ayrıca bu seçenek, kabinde de su geçirmez malzemeler ve arazi sürüş modlarıyla aracın arazi konusunda da iddiasını gösteriyor.

Teknik Veriler Neler?

Kaputun altına baktığımızda ise yeni Outback, yere yakın kardeşi Legacy ile bire bir aynı. 2.4 litrelik turboşarjlı benzinli ünite, 264 beygir güç ile 376 Nm tork değeri sunuyor. Daha geleneksel bir seçenek olan 2.5 litrelik atmosferik ünite ise 185 beygir güç ile 240 Nm tork değeri ile Outback’e can veriyor. Her iki ünite de CVT şanzımanla ve tork yönlendirmeli dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmış. Kısacası yeni Outback, CVT’nin de oransız bir şanzıman olmasıyla birlikte sarsıntısız bir sürüş vaat ediyor.

Amerika için 7 farklı donanım paketi sunan Outback, donanımsal açıdan Legacy ile büyük ölçüde benzerlik gösteriyor. Ayrıca yeni Outback’te standart olarak Eyesight isimli güvenlik paketi de sunuluyor.

Yorumlar

yorum

2019 SUBARU OUTBACK TANITILDI

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.