İKİSİNİN ORTASI: MAZDA CX-30

Başlığımızda da belirttiğimiz gibi hemşehrilerinden çok daha farklı teknolojiler sunan Mazda, B crossover’ı CX-3 ile kompakt crossover’ı CX-5’inin arasına bir model konumlandırıyor. Karşınızda CX-30!

Geçtiğimiz ay Mazda’nın başarılı crossover’ı CX-3’ün haberini yazmıştık ve Cenevre’de göreceğimizi tahmin ediyoruz demiştik, fakat Mazda herkesi yanıltarak ne CX-3’ü, ne de Avrupa versiyonu CX-4’ü tanıtmadı. İkisinin de yerine yepyeni bir model olan CX30’u tanıttı. Buyrun yeni modelin detaylarına.

Tasarımı Nasıl?

Mazda’nın kompakt hatchback modeli 3 ile başlayan KODO tasarım dilini taşıyan CX-30, ürün gamındaki diğer tüm modeller gibi oldukça şık görünüyor. Mazda için devrim niteliğinde olan bu tasarım, agresif ön yüzü ve oval tasarımlı arka kısmıyla bütününde bizce çok şık görünüyor. Tabii ki tasarım göreceli bir kavram. O yüzden bu konuda yorumları siz değerli okurlarımıza bırakıyor ve biz elimizdeki modelin tasarım detaylarından bahsetmeye devam ediyoruz. Küçük kardeşi ele alıp karşılaştırma yaparsak boyutları itibariyle daha geniş, ağabeyi ile kıyaslarsak daha oturaklı görünen otomobil, yeni Mazda 3’te karşımıza çıkan Skyactiv-Vehicle Architecture platformu üzerinde şekillenmiş. 4395 mm uzunluğa, 1795 mm genişliğe ve 2655 mm aks mesafesine sahip olan araç 1.339 kg ağırlığa sahip.

Motor Seçenekleri Neler?

Euro 6d-TEMP kurallarına uygun dizel ve benzinli motorların yanında ayrıca tüm benzinli versiyonlar Mazdanın M hybrid adını verdiği yarı hibrit sistemle gelecek. Sistemde içten yanmalı motora 24 voltluk lityum iyon piller eşlik edecek. Tüm motorlar 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla satın alınabilecek. CX-30 ayrıca Mazda’nın son teknolojisi olan Skyactiv-X motorlu versiyona da sahip olacak. Şöyle bir hatırlarsak, Skyactiv-X teknolojisinde temelde benzinli motor görev yaparken, çok yüksek sıkıştırma oranları sayesinde dizel verimliliği ve tutumluluğu sağlayan bir ünite geliştirilmişti. Mazda 3’te bulunan üniteye benzer bir ünite Skyactiv-X motorlu seçenek olarak sunulursa, 180 beygir güç ve 222 Nm güç değerleri kaputun altında yer alabilir.

Mazda’nın dört çeker sistemi olan i-Activ AWD’nin de yer aldığı araçta, ön ve arka tekerleklerde tork kontrolü sağlayan GVC Plus sistemi de bulunacak.

Tasarımı ve yenilikçi teknolojileriyle kalp atışlarımızı hızlandıran modellerine bir yenisini daha ekleyen Mazda’yı kutluyoruz. CX-30’un detayları için takipte kalın!

Yorumlar

yorum

İKİSİNİN ORTASI: MAZDA CX-30

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.