2020 VOLVO XC90 TANITILDI

Çıkışından bu yana 320.000 adetlik satış rakamına ulaşan İsveç’li premium SUV markanın yeni ürünlerine, jantlarına ve bir kaç kozmetik detayına makyajla birlikte kavuştu. Buyrun en büyük Volvo’nun makyajlı versiyonuna detaylarıyla bakalım.

Makyajla Gelen Yenilikler Neler?

En başta şunu belirtelim ki, XC90’ın makyajla birlikte en büyük yeniliği kinetik enerji geri kazanım fren sistemi teknolojisi oldu. Yakıt tüketimine katkı sağlayan sistem, mevcut içten yanmalı motorla çalışan yeni bir ünite ile XC90 ürün gamına katıldı. Volvo’ya göre %15 yakıt tasarrufu sağlayan “B” isimli sistem, yeni bir elektrikli güç ünitesi oluşturmak için aracın mevcut içten yanmalı motoruyla birlikte çalışıyor.

Tasarımda Farklılık Var Mı?

Makyajlı XC90 yenilenen ön ızgarası, jantları dışında görsel açıdan aslında pek değişmedi. İçeride ise durum tamamen aynı. “Üstün ödüllü iç tasarıma” sahip olan XC90, Volvo’ya göre hala güncel ve yenilenmeye ihtiyacı yok. Bizce Volvo haklı. Multimedya sisteminde Android Auto sistemine sonunda kavuşan iri SUV’nin iç mekanda son yeniliği oturma grubundan oluyor. Artık XC90’ı 5,6 ya da 7 kişilik oturma düzenleriyle almak mümkün.

Sınıfının en güvenli aracı XC90’ın makyajlı versiyonunun üretimine mayıs ayında başlanacak iken, kesinlikle bir tane ayırtmak isteyenler için dünya çapında ön siparişler marka tarafından açılmış durumda.

Yorumlar

yorum

2020 VOLVO XC90 TANITILDI

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.