2020 A3 VE S3 BİRLİKTE YAKALANDI!

Bir süredir prototiplerinin testlerde olduğunu bildiğimiz Audi’nin kompakt hatchback’i A3 ve onun hızlı versiyonu S3, kameralara aynı anda yakalandı. Hazır bu fırsatı yakalamışken buyrun hem yeni A3’ün detaylarına, hem de sportif versiyonuyla arasındaki farklarına bakalım.

Tasarımda Farklılıklar Neler?

Mevcut versiyona göre A3’ün genel olarak hatlarının daha keskinleşmiş olduğunu görüyoruz. Ön bölümde ızgara ve ön farlar incelip keskinleşirken, arka kısımda da bu durum söz konusu. S3 ile kıyaslayacak olursak yeni S3, önde standart versiyondan doğal olarak çok daha keskin hatlara ve kocaman hava girişlerine sahip. Arka tasarımda ise tamponun köşelerine konumlandırılmış çifter egzoz çıkışları da aracın gücünü haber veriyor gibi.

Kabinle ilgili herhangi bir görsel şu an yer almasa da, önceden çekilmiş casus fotoğraflara göre yeni A3’te tuş ile konsolun içine girip çıkabilen estetik harikası ekran ne yazık ki yerini ağabeylerdeki gibi sabit bir multimedya ekranına bırakacak. Bununla birlikte yine ağabeylerden gördüğümüz dokunmatik klima kontrol ünitesi de yeni A3’ün orta konsolunda yerini alacak. Kabinde bildiğimiz son değişiklik ise gösterge paneli de tamamen dijital olacak.

Motor konusunda şimdilik kesin bir şeyler söylemek kaynaklardan aldığımız bilgilere göre zor olsa da, Audi’nin güncel motor yelpazesini kullanması beklentimiz arasında. Düşük hacimli benzinli motorlar varlığını koruyacaktır diye düşünüyoruz. Buna ek olarak dün yeni Octavia’nın haberinde de bahsettiğimiz gibi düşük hacimli dizel seçenekte 1.6 yerine 1.5 TDI’ı görmemiz de mümkün. Hızlı versiyon S3’te ise 5 silindirli 2.5 litrelik motorun yer alması bekleniyor.

3 kapılı versiyonunun artık sunulmayacağı yeni A3, yeni yıl gelmeden satışa sunulacak. S3 içinse bir miktar daha beklenecek.

Yorumlar

yorum

2020 A3 VE S3 BİRLİKTE YAKALANDI!

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.