2019 RANGER MAKYAJIYLA KARŞIMIZDA

Ford’un başarılı pick-up modeli Ranger, yeni 2.0 litrelik motoru ve 10 ileri şanzımanıyla geliyor.

İngiltere’ de en çok satılan Pick-up ünvanına sahip Ranger, motor seçenekleri ve şanzımanı başta olmak üzere bir çok donanımını da yeniliyor.

Motorda Yenilikler Neler?

Ağabeyleri Transit ve Transit Custom’dan tanıdığımız yeni 2.0 Ecoblue TDCI Ranger’ın hem 2.2 litrelik versiyonunun, hem de 3.2 litrelik Wildtrak versiyonunun yerine geçecek. Hacim küçüldüğü için Ranger güçsüzleşecek mi demeyin, yeni Ecoblue motor selefindeki iki versiyondan da güçlü olacak.

Toplamda üç adet yeni Ecoblue motor olacak. Çift turbo-şarjlı versiyon 210 beygir güce sahip olurken, tek turbolu model ise 130 ve 170 beygir seçeneklerine sahip olacak. Yerini aldığı 3.2 litrelik versiyondan 13 beygir fazlaya sahip olan yeni Ecoblue, 500 Nm’lik torkuyla da işleri oldukça kolaylaştıracak. Modelin özel versiyonu olan Ranger Raptor’da da bu motor görev alacak. Tüm versiyonlar dört tekerlekten çekişli olacak ve 10 ileri otomatik şanzımanın yanında manuel sevenler için 6 ileri oranlı bir vites kutusu sunulacak.

Tüm bu güncellemelerin asıl sebebi eski motorlara oranla %9’a varan yakıt tasarrufu sağlamak.

Donanımda ve Gövdede Yenilikler Nasıl?

Daha verimlileştirilmiş motoru ve yenilenmiş şanzımanı dışında yeni Ranger, markanın binek araçlar gamından da bir dizi özelliği donanımına ekleyecek. Çarpışma ve yaya tespit sistemiyle birlikte akıllı hız sınırlayıcı, şerit yardımı, adaptif cruise control ve ön arka park sensörleri sunulacak. (Akıllı hız sınırlayıcı mevcut bölgedeki hız sınırını tespit edip aracı otomatik olarak yavaşlatacak.)

Görsel olarak ise Ranger, yeni gövde rengi seçenekleri, üst donanımlar için revize edilmiş ön tampon ve ızgara grubu sunarken, led gündüz farları da yenilenmiş durumda. Aracın vahşi versiyonu Wildtrak içinse hala “Sabre Orange” adındaki turuncu rengi ve Wildtrak’ı diğer Ranger’lardan ayıran koyu renkli gövde parçalarını almak mümkün olacak.

Ne Zaman Gelecek?

Yeni Ranger, yaz aylarından itibaren geliyor ve selefinde sunulan donanım seçeneklerine (XLT, Limited, Wildtrak) ek olarak Ranger Raptor versiyonunun da aynı zamanda çıkması bekleniyor.

Yorumlar

yorum

2019 RANGER MAKYAJIYLA KARŞIMIZDA

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.