2019 LEGACY YAYINLANDI

Japon markanın d sınıfı temsilcisi, Subaru’nun internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Aracın hatlarını belirtmek amacıyla paylaşılan iç mekan ve karoser görüntüleri ipuçları verse de, ışıklar altında ilk kez Chicago Otomobil Fuarı’nda göreceğiz.

İlk nesliyle 90’ların sağlam Japon otomobilleri kategorisine dahil edilmiş zamanının tercih edilesi olan otomobili Legacy, şu an bilgilerini paylaşacağımız nesilden bir önceki nesliyle de bir o kadar Kore sedanlarına benzetilerek bazı kitleler tarafından pek de ilgi görmemişti. Şu piyasada D sınıfı sedan denildiğinde pek akla gelmese de, tanıtımından sonra fikirler değişebilir.

Tasarımı Nasıl?

Selefine göre daha eğimli bir tavan çizgisine sahip model, markanın yeni ön yüzüne de kavuşmuş. Tasarım hakkında detaylı bir yorum yapmak zor. Malum, görüntüler yalnızca birer silüet.

Buyrun iç mekana bakalım. Asıl detaylar burada saklı, veya daha belirgin. İster yeni Volvo modelleri diyin, ister Megane ya da Talisman diyin, son dönemlerin gözdesi haline gelmeye başlayan dikey konumlandırılmış multimedya ekranı, yeni Legacy’de de yerini almış durumda. Etrafı şık bir deri kaplamayla çevrelenmiş ekran, alt kısmında da klima kontrol ünitesini bulunduruyor. İri bir ekranın yanında bir kaç fiziksel düğmenin de varlığı araca artı puan katarken, oldukça şık görünen orta konsol, Japon otomobillerine mutlaka söylenen tutucu ve çağ dışı gibi lakaplara tepki niteliğinde. Hafif eğimli ve yükseğe konumlandırılmış vites topuzu da en az multimedya ekranı kadar şık duruyor. Kısa bir yapıya sahip olan topuz, beyaz dikişli deri körüğüyle de dikkatleri çekiyor.

 

Kadranların kısmi görüntüsü, klasik analog izlenimi verirken direksiyon ise tipik üç kollu Subaru direksiyonu olarak karşımızda.

Motor Seçenekleri Belli Mi?

Seçeneklerin ne olacağı şimdilik muamma olsa da Subaru, Ascent modelinde kullandığı 4 silindirli turbo şarjlı 2.4 litre hacmindeki boxer motorunu yeni Legacy’de kullanması tahminler arasında. Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasından dolayı bu motorun kullanılması olası konumdayken, umarız Subaru yeni nesle ayak uydurarak düşük hacimli motorları da modelin ürün gamına dahil eder.

 

Yorumlar

yorum

2019 LEGACY YAYINLANDI

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.