2019 KUGA YAKALANDI

Makyajlı haliyle ömrünün son dönemlerinde olan 2. nesil Kuga, yakında yerini markanın yeni yüzünü taşıyan 3. nesil Kuga’ya bırakacak.

Kompakt sınıf SUV’lerin birçoğunda olduğu gibi Kuga’da tanıtıldığı 2008 yılından bu yana altyapısını kompakt sınıf hatchback modeli Focus’tan alıyor, ve bu durum gelecek olan neslinde de devam edecek. Markanın güncel tasarım diline sahip olacak olan modelde Focus’daki gibi oldukça iri bir ızgara ve kaputun arkasına doğru uzanan, farların alt kısmında led gündüz farlarıyla ön bölümde dikkatleri çekerken, aracın arkasında ise selefinin aksine daha oval bir tasarım ve bagaj kapağının ortasına doğru uzanan yatay konumlu led stoplar aracın tasarımında bir bütünlük sağlıyor. Güncel Focus ile aynı teknolojileri ve aynı motorları kullanması beklenilen Kuga, yenilenecek kasasıyla mevcut neslindeki fazla kilo problemlerinden kurtulmayı hedefliyor.

Yenilikleri Neler ?

Mevcut Kuga’da motor seçenekleri oldukça yeterli olsa da çağımızın gereği her marka neredeyse tüm ürün gamına hibrit ya da tamamen elektrikli motorlar dahil etmek istiyor. 3. nesil Kuga da bu yenilikle hayat bulacak araçlardan olacak. 1.0 litre 3 silindirli (tahminen 125 beygirlik versiyon olacak) ve 1.5 litre 3 silindirli benzinli motorun 150 beygir ve 182 beygirlik versiyonları aracın benzinli seçeneklerini oluştururken, dizel cephesinde ise henüz bir bilgi yer almıyor.

Selefi gibi önden çekiş ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarla sunulacak olan model, 6 ileri manuel ve yeni Focus’dan tanıdığımız 8 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilecek.

Konsol tasarımı tamamen yenilenecek olan model, daha az düğmeli ve daha ergonomik olacak. Casus çekimlerde de görüldüğü gibi yeni Focus’da kullanılan ekranın aynısının yeni Kuga’da kullanılması beklenilenler arasında. Yenilikler sadece bilgi/eğlence ekranında da bitmiyor. Yeni Kuga’da ayrıca baş üstü gösterge (head-up display) de sunulacak.

Yorumlar

yorum

2019 KUGA YAKALANDI

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.