2019 CAPTUR YENİLENİYOR

Avrupa kıtasının en popüler sub-compact modeli Renault Captur, yeni nesline geçmeye hazırlanıyor. 214.720 adetlik rekor satış rakamıyla en çok tercih edilen crossover modeli olmayı başarmış Captur, makyajlı haliyle ömrünün son yarısında olmasına rağmen artan talep miktarıyla Romanya’lı ağabeyi Duster’ı bile geride bırakmayı başardı.

Geçtiğimiz haftalarda kademe kademe b segmenti modelini bizlere sunan Renault, bugünlerde modelin yerden yüksek versiyonu olan Captur’u ikinci nesli için hazırlamakla meşgul. Soğuk ve zorlu kış testlerine tabi tutulan model, yoğun kamuflaj altında saklanıyor. Devrim niteliğinde bir tasarım değişikliği zaten beklemiyoruz, hatta modeli tahmin etmek için yere yakın kardeşi beşinci nesil Clio’ya bakmak yeterli oluyor.

Yeni nesliyle ağabey Megane’a yaklaşan kalitesiyle gelecek olan Clio’yu düşünürsek, Captur’da kalite konusunda bir üst sınıfı zorlayacaktır.

Yenilikler Neler Olacak?

Mekanik hakkında açıkçası şu an bir bilgiye sahip değiliz fakat yakın zamanda Cenevre Otomobil Fuarı’nda bunların tümünü öğrenme şansı yakalayacağız. Selefinde motor konusunda Clio ile bire bir örtüşen Captur, yeni neslinde de aynı şekilde ilerleyecektir diye düşünüyoruz. O zaman Clio’dan yola çıkarsak yeni Captur’da, 1.0 litrelik 3 silindirli ünite ve 1.3 litrelik 4 silindirli motorlar benzinli cephesini oluşturacakken, 1.5 dCi de varlığını korumaya devam edecek diyebiliriz. Ekstra olarak daha düşük emisyon için hibrit bir versiyonun varlığıysa ihtimaller arasında.

Başarılı satış rakamlarıyla ülkemizde de sık tercih edilen sub-compact model, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılabilir.

Yorumlar

yorum

2019 CAPTUR YENİLENİYOR

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.