2020 JUKE HAYAL EDİLDİ

Geçtiğimiz haftalarda bir kaç kez yoğun kamuflajlı görüntülerini görme şansı bulduğumuz Nissan’ın şehirli crossover’ı Juke’u, Kolesa.ru bizler için hayal etmiş. Buyrun inceleyelim.

Önümüzdeki yıl Avrupa’da satışa çıkacak olan yeni Juke’u şu ana kadar halka açık yollarda simsiyah kamuflajlar içerisinde görmüştük. kolesa.ru ise bizlere çok büyük bir iyilik yaparak otomobili sıfır kamuflaj ile bizlere sunmuş. Önde ve arkada büyük değişim geçirmesini bekledikleri apaçık gözler önünde ve biz de bu duruma katılıyoruz.

Tasarımı Nasıl?

Hayal edilen Juke’un ön yüzü, aslında Nissan’ın en son modellerinde kullandığı tasarım dili. Makyajlı ağabeyler Qashqai ile X-Trail’de kullanılan nikelajlı V-motion isimli tasarım dili Juke’da da benimsetilmiş. Ayrıca selefindeki gibi 3 parçalı ön far grubu da güne ayak uydurulmak üzere güncellenmiş. Güncel nesilde tamponun en altında konumlanan sis farları daha üste alınıp etrafına da (muhtemelen yüksek donanım seviyelerinde) fırçalanmış alüminyum görüntülü parçalar eklenmiş. Böylelikle ön yüz iki ağabeyde de gördüğümüz hale getirilmiş. Ayrıca unutmadan, makyajla birlikte logoyu şeffaf bir bölümün içine alan Nissan, aynı görüntüyü Juke’a da uygulayacaktır diye düşünüyoruz.

Arkada ise selefinden neredeyse eser yok. Otomobil her ne kadar önde ve arkada birbirlerinden bağımsız tasarım dillerine sahip olsalar da, bu karmaşıklık beraberinde de nispeten uyumu getiriyor. Eskisine oranla oldukça köşeli hatlara sahip olması beklenen yeni juke, arka stop grubunda da ağabey Qashqai’den tanıdığımız led stopların bir miktar ufaltılmışını taşıyacak gibi görünüyor. Tamponun en altında tıpkı önde sis farlarının etrafını saran parça gibi iki ayrı parça bulunduran model, uzun lafın kısası arka yüzünde adeta ağabeyi QQ.

Motorları Tahminen Neler Olacak?

Yeni Juke’un kaputu altında Renault imzalı motorlar görev almaya devam edecek. Başlangıç olarak 1.0 litrelik 3 silindirli TCe ünite beklenirken, güçlü seçenek olarak 1.3 litrelik hibrit TCe’de beklentiler arasında. Dizel cephesinde ise yılların vazgeçilmezi dCi muhtemelen BluedCi isimli revize edilmiş versiyonuyla yoluna Juke kaputu altında da devam edecek.

Yorumlar

yorum

2020 JUKE HAYAL EDİLDİ

| Haber, Nissan |
About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.