2020 CLIO RS 1.8 LT MOTORLA GELİYOR

Clio 5. nesliyle kamuflajlı bir şekilde casuslara geçtiğimiz günlerde yakalanmıştı. İlgili haberi yapmıştık ve yakalanan casus fotoğraflarını hazırladığımız haberde yayınlamıştık. Şimdi ise RS versiyonu ile ilgili bir takım haberler var.

HABER: YENİ CLIO İLK KEZ CASUSLANDI

Fransa kaynaklı Caradisiac sitesinde çıkan haberlere göre yeni Clio RS, Megane RS ve Alpine A110’da kullanılan 1.8 litre hacmindeki motorla gelecek. Tabi motor aynı olsa bile aynı güç değerleri ile karşılaşmayacağız. Bilindiği üzere 1.8 litre motor Megane RS’de 280 beygir güç ve 390 Nm tork üretiyor. Alpine A110 modelinde de kullanılan motor ise 252 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor. Gelecek olan Megane RS Trophy modelinde 300 beygir güç üretecek motor tabiki Clio için bu kadar yüksek değerleri bize sunmayacak.

Güncel Clio RS’in 1.6 litre hacminde 220 beygir güç üreten bir motoru olduğunu göz önünde bulundurduğumuz zaman yeni Clio RS için 225 beygir gibi bir güç değerini görmeyi bekleyebiliriz.

Yeni Clio bu yıl 4-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Paris Auto Show’da tanıtılacak. Renault’un RS versiyonlarını yaklaşık 2 yıl sonra tanıttığını göz önünde bulundurduğumuz da RS versiyonu için 2020 yılı ideal bir tanıtım yılı olarak gözüküyor.

 

Yorumlar

yorum

2020 CLIO RS 1.8 LT MOTORLA GELİYOR

About The Author
- Otomobillere olan düşkünlüğü çok küçük yaşlarında başladı. Henüz daha 5-6 yaşlarındayken direksiyonun başındakinin kucağına atlıyor ve araba sürmeye çalışıyordu. Bu hastalığı gün geçtikçe ilerledi ve otomobiller onun için yaşam felsefesi haline geldi. Mert, otomobiller hakkında kendini geliştirmek ve bilgilerini arttırmak adına soluğu Benzin Magazin’de aldı. Şu an Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi olan Mert, ileride elektrikli otomobiller üzerine çalışıp, kendi markasını kurma hayali kuruyor.