2000 BG QASHQAI İLE HIZ REKORU

İngiltereli modifiye firması olan Severn Valley Motorsport yaptığı çılgın modifiyeler ile adından sıkça söz ettiren bir firma. Bu sefer ise SVM’nin çılgın projesi bir Nissan Qashqai’yi dünyanın en hızlı SUV’u yapmak oldu. Bunun içinde Land Cruiser ile yapılmış 370 km/s hız rekorunu geçmeleri gerekti.

Bu işi yapabilmek için bir adet Nissan GT-R Nismo motoru kullandılar. Bu motor 3.8 litre hacminde ve 6 silindire sahip. 600 bg güç ve 652 Nm tork ise motorun ürettiği güç değerleri. Tabii ki bu motoru direk takıp rekor denemesine çıkmadılar. SVM ekibi yaptığı çeşitli modifikasyonlarla, bu motordan tam 2000 bg güce sahip bir Qashqai üretmeyi başardılar.

Bu motorun yapılmasının ardından sıra İngiltere’de düzenlenen V-Max 200 organizasyonuna gidip hız rekorunu egale etmeye gelmişti. Bilmeyenler içinde söyleyelim, V-Max 200 süper spor otomobillerin yarıştığı ve sergilendiği bir organizasyon. SVM Qashqai burada 382.7 km/s hıza ulaştı. Bu stock bir Koenigsegg Agera RS’in ulaştığı 356 km/s hız rekorundan daha fazla ve SVM’nin çılgın SUV’u içinde bulundurduğu motorla çok daha fazla hızda görebilir.

Bu sonuçla beraber her ne kadar özel üretim olsa bile, dünyanın en hızlı SUV’u olma rekoru artık bir Nissan Qashqai’nin elinde bulunuyor.

Yorumlar

yorum

2000 BG QASHQAI İLE HIZ REKORU

About The Author
- Otomobillere olan düşkünlüğü çok küçük yaşlarında başladı. Henüz daha 5-6 yaşlarındayken direksiyonun başındakinin kucağına atlıyor ve araba sürmeye çalışıyordu. Bu hastalığı gün geçtikçe ilerledi ve otomobiller onun için yaşam felsefesi haline geldi. Mert, otomobiller hakkında kendini geliştirmek ve bilgilerini arttırmak adına soluğu Benzin Magazin’de aldı. Şu an Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi olan Mert, ileride elektrikli otomobiller üzerine çalışıp, kendi markasını kurma hayali kuruyor.