YENİ CLIO RS SONUNDA GÖRÜNDÜ!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan beşinci nesil Clio, ürün gamının en tepesinde yer alan ateşli versiyonu RS ile bugün karşımızda! Ağabeyi Megane’dan esintiler taşıyan Clio RS, selefine göre daha güçlenmiş bir şekilde biz otomobil severlerle olacak.

Resmin tamamına baktığımızda selefinden pek farkı olmayan, ama bir o kadar da üzerinde geliştirmeler bulunan beşinci nesil Clio, standart versiyonlarıyla her ne kadar göz doldursa da, hızlı versiyonuyla da bizleri heyecanlandıracak gibi görünüyor. Selefindeki Gt-line isimli sportif hatlar taşıyan donanımın yerine gelen R.S Line’dan daha agresif görüneceğinden şüphemizin olmadığı model, canlı kanlı görünmek için bizleri bir ay kadar daha bekletecek.

Motor Değişiyor mu?

Ağabeyinden esintiler taşıdığından bahsederken, yalnızca tasarımı kastetmemiştik. Tıpkı yeni Megane RS’te bulunan 1.8 litre hacmindeki turboşarjlı motorla gelecek olan Clio RS tahmin edeceğiniz üzere ağabeyinin yerine göz dikmemek için ondan daha düşük güç çıkışıyla gelecek. Bununla birlikte tahminen ateşli süpermini, 225 beygir güç ile gelebilir.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda göreceğimiz yeni nesil Clio RS’i heyecanla bekliyoruz.

Yorumlar

yorum

YENİ CLIO RS SONUNDA GÖRÜNDÜ!

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.