2020 CAPTUR YAKALANDI!

Renault’un başarılı b-crossover modeli Captur, yere yakın kardeşi Clio’nun tanıtımından sonra nihayet göründü. Yoğun kamuflajıyla görüntülenen otomobil tasarım detayları belli olmayan bu haliyle bile oldukça şık.

5. nesil Clio’nun tanıtımıyla birlikte küçük sınıfta adeta bir sıçrayış yapan Renault, markanın diğer modellerinden de beklentiyi oldukça artırdı. Ama en çok da Captur’dan. Her şeyiyle Clio’nun sadece yerden yüksek ve buna bağlı olarak daha heybetli versiyonu olan Captur, ilk nesliyle oldukça sevildi ve iddialı satış rakamlarına ulaştı. Şahsen tasarım konusunda biz de onu çok sevmiştik fakat işler kalite konusuna gelince orada yorumu size bırakıyoruz. Fakat su götürmez bir gerçek şudur ki, Captur tıpkı kardeşi gibi canlı renk seçenekleriyle, efsaneleşmiş dCi motoruyla, EDC şanzımanıyla ve sayısız kişiselleştirme seçenekleriyle piyasada tutulan bir otomobil oldu. Söz konusu yeni Captur ise kardeşi Clio şu an neredeyse, o seviyeye gelecek.

Kaputun Altında Yenilikler Mi Var?

Aracın üzerinde yer alan iki depo kapağından anlıyoruz ki, Captur Plug-in hibrit bir seçeneğe sahip olacak. Clio ne ise Captur da onun yerden yüksek hali demiştik. O halde Captur da Clio’daki E-hybrid Tech düzeniyle gelecek. Sistemin tek farkı, cüssesi nedeniyle Captur’da daha yüksek güç çıkışıyla gelecek olması oluyor. Detaylarına baktığımızda 40 beygir gücündeki elektrikli ünite 7 ileri çift kavramalı şanzımanla ve 9.8 kWh’lik batarya paketi ile geleceği iddialar arasında. 1.6 litre hacminde 89 beygirlik atmosferik benzinli motor üzerine kurulan bu sistem, 40-48 km’lik mesafeyi tamamen elektrikle gidecek kapasiteye de sahip.

Merakla beklenen yeni Captur, 2020 yılında piyasaya sürülecek.

Yorumlar

yorum

2020 CAPTUR YAKALANDI!

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.