2019 YILI TOYOTANIN YILI OLACAK

Consumer Reports’un yayımladığı listeye göre Toyota yılın ödülünü alabilir. Japon firmaların çoğunluğu oluşturduğu listede 6 Japon modelden 4’ünün Toyota modeli olması firmayı ödüle çok yaklaştırıyor.

2019 yılına damga vurması beklenen 10 üretici açıklayan Consumer Reports, güvenlik donanımları, sürüş testleri ve kullanıcı güvenini baz alarak bir liste oluşturdu. Daha açık bir şekilde belirtmek gerekirse; güvenlik, güvenilirlik, tatmin, ekonomi ve performans rakamlarının baz alındığı detaylı listede bu yıl acil durum güvenlik sistemleri de, kriterler arasına dahil edilmiş durumda. Güvenlik donanımlarını standart olarak sunmayan araçları listeye dahil etmeyen Consumer Reports, çıtayı daha da yükselterek rekabeti artırmış. Güvenlik konusunda günümüz firmalarının hemen hemen hepsi belirli sistemleri standart olarak sunmadığında Euro ncap gibi testlerden geçemediğinden aşina olduğumuz donanımlar, tahmin ettiğiniz üzere hemen her araçta yer alıyor. Fakat kimisinde opsiyon listesinde yer alan, kimisinde en baz versiyonda da sunulan bazı sistemler sayesinde belirli firmalar bu listeye girmeye hak kazanmış durumda. Bu yüzdendir ki Toyota, 4 modeliyle bu listede karşımıza çıkıyor.

Listenin İçeriği Ne?

Listede lüks otomobillerden SUV’lere, hybrid araçlardan, pick-up’lara kadar neredeyse her tür araç yer alıyor. Söz konusu markamız Toyota ise; subcompact (b sınıfı) sınıfta Yaris ile en iyi otomobil, Avalon Hybrid ile en büyük otomobil, Prius ile en iyi hybrid otomobil, ve Camry ile en iyi orta boyut otomobil ödüllerini almayı başarmış.

Listenin devamında ise, Subaru, Ascent ile en iyi orta boy SUV ödülünün sahibi olurken, küçük kardeş Forester, en iyi kompakt SUV ödülünün sahibi olmuş durumda. Subcompact SUV kategorisinde Hyundai Kona ödülü kazanırken, lüks SUV sınıfında en başarılı model ise BMW X5 olmuş durumda. Günden güne rekabetleri artan Audi-BMW ikilisinde ise bu sefer kazanan Audi olmuş ki kompakt lüks otomobil ödülünü Audi A4 kazanmış durumda. Son olarak pick-up kategorisinde ise her daim zirvede olan Ford F-150 liderliğini koruyor.

Yorumlar

yorum

2019 YILI TOYOTANIN YILI OLACAK

About The Author
- Daha küçük yaşlarında otomobillerin reklamlarıyla başlayan, logoları ezberleyerek devam eden serüveni, ayakları pedallara yetiştiği sıralar direksiyon başına geçmesiyle bir tutku haline dönüştü. Onlarca test yazısı okudu, fırsat bulduğu her otomobilin direksiyonuna geçti, deneyimleme şansını buldu. Hali hazırda Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi olan Doğan, Benzin Magazin ailesiyle tanışarak otomobillerle daha iç içe olmak ve kendini otomobiller konusunda geliştirmek için uzun yıllar Benzin Magazin ailesine ve sevenlerine faydalı olmayı amaçlıyor.