Fotoğraflarıyla ünlü, dünyanın en önemli takvimlerinden biri olarak anılan Pirelli Takvimi’nin 2018 yılı edisyonu tanıtıldı.

Pirelli takviminin 45’inci edisyonunun çekimleri geçtiğimiz Mayıs ayında Londra’da İngiliz fotoğrafçı Tim Walker tarafından gerçekleştirildi. Ünlü fotoğrafçı, gösterişli setler ve romantik motiflerle yarattığı stilini uygulayarak İngiliz edebiyatının Alice Harikalar Diyarında adlı en bilinen klasik hikayelerinden birini yeniden ele aldı. Walker’ın ilham kaynağı fantastik hikaye kadar 1865 yılındaki ilk baskı için yazar Lewis Carroll’un çizimlerini bizzat emanet ettiği John Tenniel’ın illüstrasyonları oldu. Tim Walker’ın 2018 Pirelli Takviminde eşsiz bir Harikalar Diyarı yaratmak amacıyla bu illüstrasyonlar 20 farklı ve olağanüstü setten oluşan 28 kare haline geldi.

Tim Walker takvim hakkında şunları söyledi: “Alice’in hikayesi birçok kez anlatıldı. Bense Lewis Caroll’un hayal gücünün derinlerine inmek istedim. Böylece hikayeyi en başından anlatabiliyorsunuz. Farklı ve orijinal bir açı bulmak istedim.”

Yorumlar

yorum

2018 PIRELLI TAKVİMİNİ GÖRMEK İSTER MİSİNİZ?

About The Author
- Hobisi mesleği oldu. Diş Hekimliği okurken, otomobil hastalığına yenik düştü ve Car dergisi ile yayın hayatına merhaba dedi. Otohaber, Tuning Türkiye, Top Gear, Evo derken 15 yıl sonunda kendi dergisinin sahibi oldu. Benzin Magazin'in yanında Autocar Türkiye'nin de Yayın Yönetmenliği görevini sürdürmektedir. Hafta sonları yarışmaya özen gösteren, günlük hayatında motosikletten inmeyen Burak, otomobilden geriye kalan zamanlarını ikizleriyle geçirir.